Bilmetro är ett av landets äldsta bilföretag det startades redan år 1922 i Hudiksvall. Från början under namnet Bil-Lönnberg, senare Bil & Buss och nu numera Bilmetro

Under företagets första 20 år såldes flera olika bilmärken, men redan 1944 blev vi representanter för Scania. Några år senare kom Volkswagen följt av Audi. Dagens sortiment omfattar också Volkswagenkoncernens två senaste märken; Seat och Skoda. 2005 tillkom våra två senaste märken KIA och Honda.

Bilmetro har närmare 450 anställda på 12 orter i Gävleborgs- och Dalarnas län.
Under 2006 omsatte vi tillsammans cirka 1,7 miljarder kronor. Vi leverade ut ca 3200 nya person- och lätta lastbilar samt 4200 begagnade. Tunga fordon levererade vi ca 170 st och ca 140 begagnade. Alltså totalt över 7700 bilar eller drygt 21 bilar per dag.
Vi har kompletta bilanläggningar med försäljning,bildelsbutiker, service och verkstäder i Avesta, Bollnäs, Borlänge, Falun, Gävle, Hedemora, Hudiksvall, Ljusdal, Ludvika, Mora, Sandviken och Söderhamn. Kunder som bor på orter där vi inte har egen verksamhet, kan få hjälp från någon av de neutrala verkstäder runtom i länen som samarbetar med oss.

Bilmetro är ett av Sveriges ledande bilföretag. Vi är också ett av de största privatägda i branschen. Vi har en självklar målsättning för vårt arbete, något som gäller både kunder och medarbetare,

Vi ska alltid vara Din bästa bilaffär.

Till Bilmetros hemsida HÄR